Hydro Seeding

hydro seeding - izmir  hydro seeding nedir - Hydro Seeding

Peyzaj alanında kullanılan 1950 yılı itibariyle ABD’de ilk olarak kuru tohumlama yöntemine ikame olarak kullanılmış hydro seeding sulu tohumlama yöntemidir. İçeriğindeki maddeler ile kullanıldığında verimli bir şekilde geniş alana çimlendirme işleminin yapılmasını sağlar.

Hydroseeding İçeriği

Hydro seeding işlemi zahmetli bir hazırlık süreci gerektiren işlemler arasındadır. Çim ekimi konusunda kullanılan geleneksel yöntemlerdeki maliyetle kıyaslandığında hem verimli hem de 1/3 fiyatına yapılan işlemdir. İçeriğindeki malzemeler çevre dostu ürünelerdir.

Bunlar;

  • Tohum yatağı oluşturmak için selüloz ya da odun malch kullanılır.
  • Organik yapıştırıcı
  • Suda eriyen granül halindeki ilk çim gübresi
  • Hydroseeding için uygun tohum
  • Su tutucu promil jel
  • Bağlayıcı fiber elyaf
  • Humic asit

Bu ürünler arasında erozyon bölgesine yatkın alanlarda bağlayıcı fiber elyaf kullanmaktayız. Aynı zamanda gerekli görüldüğü şartlarda kullanılan su tutucu promil jel suyu kontrol eder. Hydro seeding kullanılan cihazda hortum, başlık ve basınçlı bir şekilde püskürtmek için özel mekanizmalar kullanılır.

Hydroseeding Hangi Tohumlar Kullanılır

Peyzaj projelerimizde uygulanacak çalışmaya bağlı olarak farklı tohumlarla karışım yaparak püskürtme yöntemini kullanıyoruz. Bu tohumlar arasında; kır çiçekleri, mera ve hayvan tohumları kullanabiliyoruz.

Birbirinden farklı tohumlar ile çim uygulaması yaptığımızda 90 derecelik açı ile püskürtülen basınçlı tohum aynı anda çok geniş bir alana yayılarak toprağa yerleşir. Bu şekilde maliyet azalırken, daha verimli bir alan yaratılır. Yaşam kalitenizi yükseltmek adına çim bakımlarında kullanılan diğer yöntemlerden farklıdır. Yeni bir çim alan uygulaması yapılması halinde en tavsiye edilen yöntemdir.

hydro seeding - izmir  hydro seeding - Hydro Seeding

Hydroseeding Avantajları

Hydro seeding yöntem olarak oldukça faydalı ve az maliyetli bir işlemdir. Tohumların eşit dağılımı, geniş açıdan püskürtme, kullanılan karışımın doğaya zararsız olması en önemli yararıdır. Aynı zamanda kullanılan hydro seeding işleminde 3 saat sonra donan karışım sayesinde su, rüzgâr ve hava erozyonu engellenmiş olacağından çim alanınız güvende olacaktır.

Hydroseeding ile Elle Ekim Arasındaki Fark

​​​​​​​Hydroseeding elle dikime yöntemine kıyasla daha kısa sürede işlem ile zamandan tasarruf sağlar. Çim daha fazla nem tutar, tohum daha güçlü tutunur, estetik açıdan daha güzel bir görsele sahiptir. Toprağın rehabilite edilmesi daha verimli olup, homojen bir uygulamadır. Aynı zamanda makine ile yapılan eşit dağılım kusursuzdur.

​​​​​​​Hydroseeding ile Rulo Çim Arasındaki Fark

​​​​​​​Hydroseeding uygulaması daha az maliyetlidir ve ekstra maliyet gerektirmez. Nemi daha iyi tuttuğu için sudan tasarruf edilir. Toprağı taşıma oranı daha azdır, çim tohumları toprağını bırakmaz ve büyür. Rulo çimlerin alana taşınması daha zahmetlidir ve hasarlara sebebiyet verebilir. ​​​​​​​Hydroseeding ise bulunduğu alanda çim uygulaması yapıldığı için taşıma masrafı yoktur. Çimler farklı bir alana taşınması gereken rulo çim hizmetindeki gibi kesilmek zorunda kaldığında, taze çim şoka girer ve canlılığı gidebilir.

​​​​​​​Hydroseeding birçok karışımla hazırlanarak farklı tohumlardan oluşur, rulo çim ise tek çeşittir. Rulo çimlerde bir süre sonra çekme sorunu oluşabilir, ​​​​​​​hydroseeding yönteminde doğal yöntem kullanıldığı için çekme sorunu ile karşılaşmazsınız. Rulo çim ya da elle çim ekim yöntemi geniş araziler, yamaç ya da yatak alanlarına uygulanamaz. Bu durumda ​​​​​​​hydroseeding püskürtme yöntemi ile daha fazla alana hortumu sayesinde ulaşarak çim ekimi yapılabiliyor.

Çim ekim işleminde maliyeti oluşturan faktörler; sulama, taşıma, uygulama ve kullanılacak alandır. Bu konuda az maliyet ile yüksek verim almak adına yüksek teknoloji ile üretilmiş makineler tarafından, özel karışımın basınçlı olarak püskürtülmesi yeterlidir. Peyzaj projelerimizde ihtiyacınıza uygun en iyi çözümü sizlere sunarken bütçenizi, yaşam kalitenizi en az sizin kadar düşünüyoruz.